Glasverpakkingsproducent O-I zet keuze en gebruiksgemak voor de klant centraal in nieuwe interactieve catalogus

Gebruiksvriendelijke online tool helpt klanten kiezen uit rijk aanbod aan standaard glasverpakkingen voor bier, voedsel, niet-alcoholische dranken, wijn en sterke dranken

Schiedam – Glasverpakkingsproducent O-I heeft een nieuwe interactieve catalogus klaar. Die ‘e-catalogus’ helpt brand managers om snel de beste glasverpakking te vinden voor hun product. Het vinden van de juiste verpakking versnelt namelijk de productontwikkeling en stimuleert de marketing en presentatie van merken in winkels. De e-catalogus geeft bedrijven de keuze uit honderden standaard glasverpakkingen voor drank- en voedingsproducten en is beschikbaar via www.glass-catalog.com. De website laat toe om op een snelle, intuïtieve manier de meest geschikte glazen fles of  pot te zoeken, vergelijken en selecteren.

Vincent Liverant, customer Service Director O-I Europe, zegt: “De nieuwe e-catalogus is een belangrijke stap vooruit in onze ambities om klanten slimmere glasoplossingen aan te bieden. De overstap van print naar online, zal er ook voor zorgen dat we sneller kunnen reageren op vragen van onze duizenden Europese klanten.”

Een oplossing voor elk merk
Elk merk is uniek, daarom is de nieuwe e-catalogus van O-I zo samengesteld dat gebruikers precies die glasverpakking kunnen selecteren die aansluit bij hun behoefte. O-I heeft een uitgebreid gamma aan standaard glasverpakkingen, met flessen en potten in alle kleuren, vormen en maten. Voor elke mogelijke toepassing zijn er altijd verschillende opties beschikbaar.

Klanten kunnen hun zoekopdracht verfijnen, bewaren en meerdere selectiecriteria toepassen, zoals marktsegment, producttype, glaskleur, inhoud, afmetingen, vorm enz. Door deze variabelen aan te passen, levert de e-catalogus automatisch een shortlist met beschikbare opties om de selectie te versnellen en de keuze te vereenvoudigen. Met behulp van de dynamische filters van de e-catalogus is het makkelijker om de functies te selecteren die voor de verpakking van een merkproduct nodig zijn. Zo vinden klanten steeds de best passende fles of pot voor hun product.

O-I heeft ook een team met experts die klanten helpen om hun glasverpakking optimaal te benutten. De medewerkers van de klantendienst, adviseren inzake productkeuze, leveringstermijn en impact op de performantie van de afvullijn.

Efficiënt en up-to-date
De e-catalogus van O-I is ontwikkeld voor optimaal gebruikersgemak. De site voorziet in een snelle en efficiënte manier om glasverpakkingen te zoeken.  Zodra O-I extra standaard glasverpakkingen aan zijn portfolio toevoegt, worden ze in de catalogus geïntegreerd. Ook producten die stopgezet worden, gaan er onmiddellijk uit. In tegenstelling tot gedrukte catalogi, kan de e-catalogus geen verouderde informatie meer bevatten. Er wordt geen tijd verspild met het zoeken naar glasverpakkingen die niet langer beschikbaar zijn en ook stalen voor testen en reviews aanvragen en ontvangen gaat sneller.

Glas bouwt merken
Kwaliteit en Duurzaamheid zijn twee kenmerken die typisch met glas geassocieerd worden. Standaard glasverpakkingen helpen merken die kleinere volumes produceren om toch die kenmerken uit te stralen. De standaard glasverpakkingen laten bedrijven ook toe om hun producten sneller op de markt te brengen. De leveringstermijn van dergelijke verpakkingen is korter dan van maatwerk en kan vaak zelfs vanuit de voorraad verstrekt worden. Met glasdecoratie, zoals zeefdruk op de fles, sleeving en de no-label-look, kan ook een standaard glasverpakking bovendien een sterke merkidentiteit meekrijgen.

Met de overstap van een gedrukte naar een digitale catalogus, biedt O-I een antwoord op de groeiende vraag van klanten naar online productinformatie. “O-I wil klanten het leven makkelijk maken. We werken graag op een manier die onze klanten aangenaam vinden. Bij het ontwerp van deze e-catalogus hebben we er alles aan gedaan om onze klanten een maximum aan flexibiliteit te bieden,” zegt Vincent Liverant.

Voor meer informatie, kunnen klanten terecht bij O-I’s Europese marketingafdeling op het nummer +41(0)21/703.41.00 of via info@eu.o-i.com
 

Contacteer ons
Ilse Derijck, Communications consultant Outsource Communications
Ilse Derijck, Communications consultant Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.